Δάνειο 50 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα χορηγεί άμεσα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για τη συγχρηματοδότηση έργων που περιλαμβάνονται στο ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013.

Η σχετική συμφωνία για τη χορήγηση του δανείου υπεγράφη σήμερα από την ΕΤΕΠ και από τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη

Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΕπ, θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και θα επιταχύνουν τη μετάβαση σε ένα “έξυπνο, βιώσιμο και περιεκτικό μονοπάτι ανάπτυξης”. Στοχεύει σε τομείς προτεραιότητας για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, με έμφαση στην καινοτομία, την εκπαίδευση, την ψηφιακή κοινωνία και τη μάχη κατά της ανεργίας.

“Η ΕΤΕπ υποστήριξε την ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια της κρίσης. Από το 2008 ο δανεισμός μας προς τη χώρα ανέρχεται στα 12 δισ. ευρώ. Παραμένουμε ενεργοί και αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ, τονίζοντας πως στόχος είναι “να συνδυάσουμε τη χρηματοπιστωτική υποστήριξη και παροχή συμβουλών ώστε να παράσχουμε περισσότερες δυνατότητες για ανάπτυξη και την προοπτική για καλές δουλειές για τους πολίτες της Ελλάδας”.

Σημειώνεται ότι στις 27 Αυγούστου η ΕΤΕπ ενέκρινε τη χορήγηση δανείου ύψους 1 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων που περιλαμβάνονται στο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020.