Την αληθοφάνεια δημοσιεύματος για πλουτισμό ερευνά ο εισαγγελέας

Προκαταρκτική έρευνα διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για να φανεί κατά πόσο είναι βάσιμο το δημοσίευμα της εφημερίδας “6 ΜΕΡΕΣ”, σύμφωνα με το οποίο εδώ και 1,5 χρόνο έχει καταρτιστεί λίστα από το Υπουργείο Οικονομικών με 1.747 βαριά ονόματα που επιδεικνύουν "αιφνίδιο και μεγάλο πλουτισμό” και η έρευνα έχει παραμείνει στάσιμη χωρίς καμία εξέλιξη.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πώς η εντολή ελέγχου από το υπουργείο Οικονομικών δόθηκε τον Απρίλιο του 2011 και αφορούσε 1.747 άτομα σε όλη την Ελλάδα, για τα οποία το σύστημα Elenxis έδωσε ενδείξεις αιφνίδιου πλουτισμού.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου ζήτησε από το τμήμα οικονομικού εγκλήματος να ερευνήσει την υπόθεση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα για τους 1.747 ελεγχόμενους φορολογούμενους που ελέγχονται πρόκειται για βουλευτές, πρώην βουλευτές, πρώην αρχηγό κόμματος, μικρούς και μεγάλους κατασκευαστές, διανοούμενους, εμπόρους όπλων, δημοσιογράφους, πρώην και νυν μιντιάρχες, παράγοντες του ποδοσφαίρου, ξενοδοχειακούς επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, μεγαλοδικηγόρους και μεγαλογιατρούς