Κ. Χατζηδάκης: Έχουμε κάνει ήδη τα 2/3 της διαδρομής

Τις απόψεις του για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας κατέθεσε μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

“Έχουμε κάνει ήδη τα δύο τρίτα της διαδρομής”, τόνισε ο υπουργός, και πρόσθεσε: “Και με τα μέτρα που ψηφίσαμε πρόσφατα, ολοκληρώνουμε και το τελευταίο 1/3 για τη δημοσιονομική προσαρμογή”.

Σημείωσε ακόμα ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων θα πρέπει να είναι κοινή και σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να απομονωθούν ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός, ενώ απηύθυνε έκκληση για “περισσότερη συνεργασία και περισσότερη Ευρώπη”. “Η πορεία μας θυμίζει ποδήλατο. Αν σταματήσουμε θα πέσουμε. Και η πτώση θα έχει συνέπειες για όλους, όχι μόνο για έναν”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Κλείνοντας την ομιλία του, και αφού παρέθεσε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη γίνει, ο υπουργός Ανάπτυξης υπερθεμάτισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις περαιτέρω αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. “Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Να φτιάξουμε ένα σύγχρονο κράτος και δομημένο σε μια νέα οικονομία, με υγιή παραγωγική βάση. Να βάλουμε ξανά την Ελλάδα σε τροχιά ανάκαμψης και σταδιακά ανάπτυξης. Για να σταθούμε στα πόδια μας δυνατοί και περήφανοι. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε”, υπογράμμισε.