Περικοπές δαπανών στέγασης προωθεί το υπουργείο Εργασίας

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για τη δραστική μείωση των στεγαστικών δαπανών του υπουργείου Εργασίας και των εποπτευομένων φορέων του προωθεί με απόφασή του ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Εργασίας, εξετάζονται όλες οι δυνατότητες περιστολής των λειτουργικών δαπανών, η όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη διαχείριση των ιδιόκτητων κτιρίων και η ορθολογικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.

Το υπουργείο μάλιστα έχει ήδη προχωρήσει στην απογραφή όλων των ιδιόκτητων ακινήτων και του καθεστώτος χρήσης τους, ώστε να διευκολυνθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης ή συστέγασης ακόμη και διαφορετικών υπηρεσιών με στόχο την εξοικονόμηση 30% των δαπανών από ενοίκια και τα άλλα συναφή λειτουργικά έξοδα και στην απογραφή όλων των ενοικιαζόμενων ακινήτων τα οποία, με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, ανέρχονται σε 835 με συνολική ετήσια δαπάνη 24 εκατ. ευρώ.

Ζητήθηκε ακόμα από όλους τους οργανισμούς που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου η τεκμηρίωση της εφαρμογής των πρόσφατων νόμων για την υποχρεωτική μείωση του κόστους της ενοικίασης κτιρίων από φορείς του Δημοσίου.