Βρούτσης: Επιταχύνουμε τους ρυθμούς για την καταβολή των εφάπαξ

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, είχε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στην οποία σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εξετάστηκαν οργανωτικά θέματα των ταμείων, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή απορροφητικότητα των κονδυλίων που θα προέλθουν από την εκταμίευση της δόσης και η ενίσχυση με πόρους πέραν του 1,3 δισ. ευρώ που θα δοθεί για το εφάπαξ των ασφαλισμένων του Δημοσίου, του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων και των Ταμείων Πρόνοιας των υπαλλήλων του ΙΚΑ και της ΔΕΗ που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ακόμα ότι η εκκαθάριση των αιτήσεων για την καταβολή των εφάπαξ που εκκρεμούν έχει ήδη ξεκινήσει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), αλλά η διαδικασία θα επιταχυνθεί από τον Ιανουάριο του 2013, και αφού προηγηθεί η καταβολή της δόσης. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι για τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων έχει προκριθεί το σενάριο της αποπληρωμής με σειρά προτεραιότητας, ξεκινώντας από τις παλαιότερες αιτήσεις.

“Γίνονται συντονισμένες και διαρκείς προσπάθειες για τον αρτιότερο τρόπο οργάνωσης των ασφαλιστικών Ταμείων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δικαιούχους”, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Βρούτσης, και πρόσθεσε: “Το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Οικονομικών επιταχύνουν τους ρυθμούς τους έτσι ώστε να αυξήσουμε ταχύτητα και να πετύχουμε το μεγαλύτερο αριθμό απορροφητικότητας. Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε και το κάνουμε”.