ΕΤΕπ: Χρηματοδοτεί με 1,2 δισ. ευρώ την Αττικό Μετρό ΑΕ

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η πρώτη δόση της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς την Αττικό Μετρό ΑΕ, καθώς ολοκληρώθηκαν από την πλευρά της εταιρείας όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.

Η δανειακή σύμβαση με την ΕΤΕπ είναι 30ετούς διάρκειας, προβλέπει 10ετή περίοδο χάριτος και το ποσό που θα εκταμιευτεί σε πρώτη φάση για το βασικό έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, το συμφωνηθέν επιτόκιο δανεισμού (που είναι σταθερό για όλη την διάρκεια του δανείου) ανέρχεται σε 3.743%.

Ακόμα 250 εκατ. ευρώ πρόκειται να εκταμιευθούν το πρώτο δίμηνο του 2013 για το έργο της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά. Το ποσό αυτό αποτελεί την πρώτη δόση από το σύνολο της εγκεκριμένης από την ΕΤΕπ πίστωσης για το έργο αυτό, ύψους 550 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τους επόμενους μήνες η ΑΤΤΙΚΟ εταιρεία θα υπογράψει τη δανειακή σύμβαση και για τη δεύτερη δόση της εγκεκριμένης πίστωσης για το ίδιο έργο, ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η ΕΤΕπ εξέτασε το αίτημα της εταιρείας για δάνειο ύψους 400 εκατ. ευρώ για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, και η έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αναμένεται εντός του Φεβρουαρίου του 2013.