“Οι Έλληνες συνταξιούχοι θέλουν συντάξεις σε ευρώ, όχι σε δραχμές”

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων κινήθηκαν οι επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίες συνεδρίασαν σήμερα.

Ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών Φόλκερ Κάουντερ εμφανίστηκε πεπεισμένος για συμφωνία, καθώς, όπως είπε, υπάρχει ως τις 30 Ιουνίου αρκετός χρόνος προκειμένου η Αθήνα να υποβάλει προτάσεις.

“Είμαι απολύτως ήσυχος και χαλαρός (...) Έχω την εντύπωση ότι οι Έλληνες, όσο πιο κοντά έρχεται η μέρα της απόφασης, σκέφτονται ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη και για τους Έλληνες και για τις Ελληνίδες”, δήλωσε ο Κάουντερ προσερχόμενος στην συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του και πρόσθεσε ότι “οι Έλληνες συνταξιούχοι θέλουν να λάβουν τις συντάξεις τους σε ευρώ και όχι σε δραχμές”.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν επεσήμανε ότι ένα πιθανό αποτέλεσμα της κρίσης είναι και η αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, με μια συνεπακόλουθη έξοδο από την Ευρωζώνη.

“Κανείς πλέον δεν μπορεί να αποκλείσει ότι οι διαπραγματεύσεις θα αποτύχουν, αλλά εμείς θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη”, δήλωσε ο Όπερμαν πριν από την τακτική συνεδρίαση της ΚΟ του SPD και διευκρίνισε ότι προϋπόθεση είναι να γίνουν συμβιβασμοί από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

“Δεν γίνεται η ελληνική κυβέρνηση να υπαγορεύει μόνη της τους όρους για την παραμονή στο ευρώ”, τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν περιμένει λύση στο Eurogroup της Πέμπτης: “Έτσι όπως το παίζουν οι Έλληνες, δεν θα υπάρξει τώρα λύση. Θα υπάρξει το νωρίτερο την επόμενη εβδομάδα, στην Σύνοδο Κορυφής”.