Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ -Ολάντ

Άρχισε στις Βρυξέλλες η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ λίγο μετά τις 11 το βράδυ, αμέσως μετά το δείπνο που παρατέθηκε στους διεθνείς ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο μεταξύ ΕΕ και κρατών της Λατινικής Αμερικής.

Νωρίτερα, το news.gr μετέδιδε τα εξής:

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί απόψε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησαν πριν από λίγο οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας.

"Επιβεβαιώνω ότι θα γίνει μια συνάντηση του πρωθυπουργού (της Ελλάδας Αλέξη) Τσίπρα με την καγκελάριο (της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ) και τον πρόεδρο (Φρανσουά) Ολάντ. Θα γίνει μετά το δείπνο", είπε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να γίνει "μια εκτίμηση της κατάστασης", ανέφερε πηγή στη γαλλική κυβέρνηση. 

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε, ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg περί του ότι το Βερολίνο μετριάζει τη στάση του έναντι της Αθήνας, ότι δεν ισχύει τίποτα τέτοιο.

"Η Γερμανία θα αποδεχθεί μόνον μια πρόταση των τριών θεσμών", είπε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και πρόσθεσε: "όλα τα άλλα είναι αποκυήματα φαντασίας"