Στον Ντράγκι ο Δραγασάκης, σε… Παρίσι και Βρυξέλλες ο Βαρουφάκης

“Πυρετός” επαφών ανάμεσα σε Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους αναμένεται την Τρίτη, καθώς οι διαβουλεύσεις με τους εταίρους για την επίτευξη συμφωνίας βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, όπου θα συναντήσει τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Μαζί του θα είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά “ποντάρει” πάρα πολλά στη στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προσδοκώντας μία θετική ανταπόκριση στο αίτημά της για αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, αν και από τη Φρανκφούρτη διαμηνύεται στην Αθήνα πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο αν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι επίκειται συμφωνία με τους εταίρους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διπλό ταξίδι θα έχει την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, που το πρωί θα βρίσκεται στο Παρίσι, όπου θα συναντήσει τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ενώ το μεσημέρι θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου και θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.