Reuters: Θα συμμετάσχουν όλες οι Ελληνικές τράπεζες στην επαναγορά

Την πεποίθησή του ότι όλες οι τράπεζες θα συμμετάσχουν τελικά στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων εκφράζει στο πρακτορείο Reuters Έλληνας τραπεζίτης.

“Πιστεύω ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες θα συμμετάσχουν, καθώς τυχόν αποτυχία του προγράμματος επαναγοράς θα ρίξει πολύ χαμηλά τις τιμές των ομολόγων που αυτές έχουν στην κατοχή τους”, εξηγεί ο Έλληνας τραπεζίτης.

Άλλη πηγή του πρακτορείου αναφέρει ότι είναι πολύ πιθανό τα είκοσι διαθέσιμα προς επαναγορά ομόλογα να προσφερθούν σε διαφορετικές τιμές το καθένα, και όχι σε μία σταθερή τιμή. Η ίδια πηγή σημειώνει πάντως ότι θα πρέπει να περιμένουμε να οριστικοποιηθούν οι όροι της επαναγοράς από την ελληνική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια πρόταση της κυβέρνησης για την επαναγορά ομολόγων αναμένεται να ανακοινωθεί στις 3 Δεκεμβρίου και να παραμείνει ανοικτή για πέντε με επτά ημέρες.

Στο δημοσίευμα του Reuters υπάρχει και δήλωση του διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ο οποίος επισημαίνει ότι δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν το ταμείο θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα.