Brussels Group: Οι δανειστές είναι πιο διαλλακτικοί αλλά έτοιμοι για όλα!

Ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα η συνάντηση στο Παρίσι του Brussels Group με την ελληνική αντιπροσωπεία των οικονομικών εμπειρογνωμόνων.

Η σημερινή συνάντηση, κατά την οποία έγινε η ανακεφαλαίωση των σημαντικότερων σημείων των διαπραγματεύσεων που διεξήχθησαν κατά το προηγούμενο τετραήμερο, ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες, οι εκπρόσωποι των θεσμών μετέβησαν στα ξενοδοχεία τους, απ' όπου ενημέρωσαν τηλεφωνικά τους προϊσταμένους τους. Η ελληνική αντιπροσωπεία παρέμεινε στα γραφεία του ΟΟΣΑ, απ' όπου επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Αθήνα.

Γύρω στις πέντε το απόγευμα, το Brussels Group συγκεντρώθηκε εκ νέου στα γραφεία του ΟΟΣΑ, για μια τελική συνάντηση με την ελληνική πλευρά, πριν αναχωρήσουν για Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε μετά από δυόμισι ώρες η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, στο οποίο συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χουλιαράκης.

Πάντως, έκπληξη προκαλεί το σενάριο που διακινείται τις τελευταίες ώρες από think tank της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το οποίο οι εταίροι εμφανίζονται να χαλαρώνουν τις απαιτήσεις τους από την ελληνική κυβέρνηση, να υποχωρούν ενδεχομένως σε κάποια μέτωπα, ενώ όμως φέρονται ανοιχτοί και σε ενδεχόμενο βραχυπρόθεσμης χρεοκοπίας της Ελλάδας - ώστε με τον τρόπο αυτό να δοθεί περισσότερος χρόνος για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών!