Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η Τρόικα εισηγήθηκε μεταφορά των διαθεσίμων!

Εισήγηση των θεσμών (Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ) ήταν η μεταφορά των αποθεματικών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο διευθυντής του γραφείου των Financial Times στις Βρυξέλλες, Πίτερ Σπίγκελ.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται ο Σπίγκελ, οι θεσμοί ζητούσαν να γίνει αυτή η κίνηση εδώ και “πολλές, πολλές εβδομάδες”, προκειμένου να γίνει μία πιο συγκεντρωτική διαχείριση των χρημάτων του Δημοσίου. Μάλιστα, ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε πως στην Ολλανδία υπάρχει αντίστοιχος νόμος.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Πίτερ Σπίγκελ, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σχολιάζει, όσον αφορά στην πορεία των διαπραγματεύσεων, ότι “τώρα είμαστε εκεί που θα έπρεπε να είμαστε πριν από δύο μήνες” και ότι θα ήταν “εξαιρετικά δύσκολο” να τηρηθεί η προθεσμία για την υποβολή της λίστας των ελληνικών μεταρρυθμίσεων μέχρι τις 30 Απριλίου.

Ο ίδιος κρατά χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών για το Eurogroup της Παρασκευής, τονίζοντας ότι “δε θα συμβούν και πολλά στη Ρίγα” και θα γίνει μόνο “μία σύντομη παρουσίαση για την κατάσταση στην Ελλάδα”.