Αμερικανός υπουργός Οικονομικών: Το Grexit θα προκαλέσει απίστευτη αναταραχή

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν αυτή η κατάσταση οδηγήσει σε μια κρίση που θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, αυτό θα προκαλούσε απίστευτα μεγάλες δυσκολίες και αναταραχή", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Μεταξύ άλλων ζήτησε τόσο από την Ελλάδα όσο και από τους δανειστές της να συμφωνήσουν για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένουν να αποφευχθεί έξοδο της χώρας από το ευρώ και η συνεπακόλουθη κρίση απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού.

«Ακόμα και αν ο κίνδυνος μετάδοσης είναι σημαντικά μικρότερος σήμερα από ό,τι ήταν, για παράδειγμα, το 2012 και νωρίτερα, δεν θα ήταν καλό πράγμα σε μια παγκόσμια οικονομία που τώρα ανακάμπτει από μια βαθιά ύφεση να αντιμετωπίσει αυτού του είδους την αβεβαιότητα» συμπλήρωσε.

Ο Τζακ Λιου θα έχει την Παρασκευή συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάννη Βαρουφάκη, στο πλαίσιο της συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Πηγές της αμερικανικής πλευράς αναφέρουν ότι ο Λιου θα πιέσει τον Γιάννη Βαρουφάκη να δεσμευτεί ότι θα «εμπλακεί ενεργά» με τους Ευρωπαίους εταίρους του για την επίλυση της αντιπαράθεσης σχετικά με τη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, για τις ΗΠΑ, αυτό σημαίνει περαιτέρω οικονομικές μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα και «κατάλληλη χρηματοδοτική στήριξη» από τους Ευρωπαίους, ενώ μεταξύ άλλων ο αξιωματούχος προειδοποίησε πως μια αδυναμία επίτευξης συμφωνίας «θα ενίσχυε και θα ενέτεινε τους κινδύνους για την Ελλάδα και την παγκόσμια οικονομία».