Νέα συνάντηση με τους Ελβετούς για κρυφές καταθέσεις

Μόλις 15 αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση προς τις αρχές της Ελβετίας, όπως αναφέρθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Επικρατείας Νίκου Παππά και Παναγιώτη Νικολούδη με αντιπροσωπεία του υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας, με επικεφαλής τον υφυπουργό για διεθνή Οικονομικά θέματα Ζακ ντε Βατβίλ.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Επικρατείας, καταγράφηκε η ανάγκη επανεκκίνησης της συνεργασίας μεταξύ των ελβετικών και των ελληνικών αρχών για θέματα φορολογίας και ελέγχου των τραπεζικών καταθέσεων και των περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων πολιτών στην Ελβετία. Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών διαβίβασης κι ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ των αρμοδίων φορολογικών αρχών των δύο χωρών. Τέλος, στη συνάντηση αποφασίστηκε η υλοποίηση μιας συμφωνίας-οδικού χάρτη ως προς τα ζητήματα αυτά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και οι εκπρόσωποι των δύο χωρών συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου αμέσως μετά το Πάσχα.