Οι μεταρρυθμίσεις θα “ξεκλειδώσουν” τη ρευστότητα

Στο ελληνικό "γήπεδο" βρίσκεται πλέον η "μπάλα" για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας το οποίο ταλανίζει την ελληνική οικονομία, μετά και τα αποτελέσματα της χθεσινής επταμερούς συνάντησης στις Βρυξέλλες.

Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να στείλει άμεσα μία ολοκληρωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων τις οποίες και θα πρέπει να εφαρμόσει. Οι μεταρρυθμίσεις θα παρουσιαστούν στο Eurogroup, όπου και θα αποφασιστεί η έγκριση της αποδέσμευσης της δόσης προς την Ελλάδα. Τα χρονικά περιθώρια για την Ελλάδα είναι στενά. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν και τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την Ελλάδα μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η ελληνική λίστα με τις μεταρρυθμίσεις είναι κάτι που ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης έδωσε το πρωί το στίγμα του περιεχομένου της λίστας. Όπως ανέφερε μιλώντας στον Ant1, στη λίστα δεν θα υπάρχουν υφεσιακά μέτρα (όπως αύξηση του ΦΠΑ ή νέες περικοπές), θα αναφέρονται πιο συγκεκριμένα οι μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιηθούν και χρονοδιαγράμματα. Όλα πάντως θα κριθούν στο επερχόμενο Eurogroup το οποίο δεν αποκλείεται να γίνει στο τέλος της επόμενης βδομάδας.