Αποκάλυψη Ρωμανιά: Οι αναλογιστικές μελέτες στα ταμεία είναι πλαστές!

Σε καταγγελία - βόμβα προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, ο οποίος όπως ανέφερε οι αναλογιστικές μελέτες για την οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

 

Στη διάρκεια της παρουσίας του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο κ. Ρωμανιάς τόνισε πως στις αναλογιστικές μελέτες των Ταμείων, βάσει των οποίων υπολογίστηκαν και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων ως η χώρα υποχρεούτο από το Μνημόνιο, ήταν λανθασμένες, «νοθευμένες» όπως ειπώθηκε, καθώς περιορίζονταν στην καταγραφή των εσόδων των Ταμείων και επ' ουδενί δεν είχαν υπολογίσει την περιουσία των ταμείων. Στην οικονομική κατάσταση των Ταμείων δηλαδή δεν προσμετρούσε η ακίνητη και ενδεχομένως η κινητή περιουσία τους, αλλά μόνον οι εισφορές!

Συγκεκριμένα στην καταγγελία του αυτή ο κ. Ρωμανιάς δήλωσε ότι στις αναλογιστικές μελέτες που πήρε στα χέρια του δεν είχε υπολογιστεί η περιουσία των ταμείων, ούτε οι αποδόσεις της, δηλαδή οι συντάκτες των μελετών αυτών είχαν συνυπολογίσει μόνο τις εισφορές που επρόκειτο να λάβουν τα ταμεία και τις συντάξεις που επρόκειτο να αποδώσουν.