Λαγκάρντ: Δε συζητάμε το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη

“Το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη δε συζητείται”, τόνισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας ότι “αυτό που συζητείται είναι πως θα εμπιστευτεί ο ένας τον άλλον για να προχωρήσουμε μαζί”.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφο και επιχειρηματία Αριάννα Χάφινγκτον και απαντώντας, ανάμεσα σε άλλα θέματα, και σε ερωτήσεις για την Ελλάδα, η επικεφαλής του ΔΝΤ υποστήριξε ότι “έφτασε η ώρα να ακούσουμε ο ένας τον άλλον. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα έχουμε πρόοδο”.

Σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ, “αυτή τη στιγμή, το θέμα αφορά αυτή καθ' αυτήν την ελληνική οικονομία”. Το ζητούμενο, όπως σημείωσε, “είναι η ελληνική οικονομία, μέσα από ένα συνολικό σχέδιο, να μπορέσει να γίνει πιο ισχυρή και πιο αποτελεσματική, ώστε να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας”.

Η Λαγκάρντ επεσήμανε ότι “πρέπει να αξιοποιήσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού και να τις κεφαλαιοποιήσουμε, για να πάμε μπροστά. Δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει και αυτές που πρέπει να γίνουν”.

Πρόσθεσε ότι “πολύ συχνά, αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι επώδυνες και συγκρούονται με συγκεκριμένα συμφέροντα. Όμως, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες, γιατί θα κάνουν την χώρα πιο ανταγωνιστική, πιο αποτελεσματική και πιο παραγωγική. Χωρίς αυτές, οι θυσίες πάνε χαμένες”.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη δε συζητείται και ότι “αυτό που συζητείται είναι πως θα εμπιστευτεί ο ένας τον άλλον για να προχωρήσουμε μαζί”.