Στουρνάρας: Υπό απόλυτο έλεγχο οι εκροές καταθέσεων

“Είμαστε εδώ για να αποφύγουμε τα ατυχήματα”, διεμήνυσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά από συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Δραγασάκη αναφορικά με τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, η ΕΚΤ συναρτά τη θέση της ως προς τις ελληνικές τράπεζες από το τι θα γίνει στο έκτακτο Eurogroup της Παρασκευής, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αισιόδοξη προοπτική της κυβέρνησης, μετά την υποβολή του αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μεγάλες εκροές από τις ελληνικές τράπεζες, αρκέστηκε να πει ότι “όλα είναι υπό απόλυτο έλεγχο”.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, που έκανε λόγο για “απαράδεκτες κινδυνολογικές αναφορές” κυρίως σε ξένα ΜΜΕ, καθώς και για “δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη”, ενώ κάλεσε τον καθένα να αναλογιστεί ποια στάση βοηθά τη χώρα μας και ποια αυτές τις δυνάμεις.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως συμφώνησε με τον Γιάννη Στουρνάρα να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας, ενώ αναφερόμενος στο ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης παρατήρησε πως η κυβέρνηση κατέθεσε μία συγκεκριμένη πρόταση, και δεν έχει ακούσει απέναντι σε αυτήν την πρόταση κανένα συγκεκριμένο σχόλιο.

Ξεκαθάρισε εξάλλου πως η αντίθεση της κυβέρνησης δεν είναι με τη Γερμανία, και πρόσθεσε ότι το τρέχον πρόγραμμα δεν πέτυχε τους στόχους του, προκαλώντας τεράστιο κοινωνικό κόστος, διαμηνύοντας πως η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή που λέει “τέλος στη λιτότητα, τέλος στα μνημόνια” και δεν μπορεί να κάνει τίποτα που να παραβιάζει τη λαϊκή εντολή.