Λου σε Βαρουφάκη: Βρείτε τα με Ευρωζώνη και ΔΝΤ αλλιώς τα βλέπω δύσκολα

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λου, είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Λου, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters, “προέτρεψε την Ελλάδα να βρει έναν εποικοδομητικό δρόμο προς τα εμπρός, σε συνεργασία με την Ευρώπη και το ΔΝΤ”.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε τον Γιάννη Βαρουφάκη πως, η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας θα οδηγούσε “σε άμεσα προβλήματα”.

Αργότερα, με ανάρτησή του στο Twitter ο Γιάννης Βαρουφάκης επιβεβαίωσε τη συνομιλία του με τον Τζακ Λου, δίνοντας μία διαφορετική διάσταση: "Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών πράγματι μου είπε ότι η μη συμφωνία θα έβλαπτε την Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι θα έβλαπτε επίσης και την Ευρώπη. Συμβουλή και προς τις δύο πλευρές!".<blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>US Treasury Sec did indeed tell me that nonagreement would damage Greece. He added that it would also damage Europe. Advice to both sides!</p>&mdash; Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) <a href="https://twitter.com/yanisvaroufakis/status/568095969461600256">February 18, 2015</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>