«Ο Μητσοτάκης είχε συμφωνήσει με την τρόικα 9.500 απολύσεις»

Ένα απόρρητο έγγραφο το οποίο εκθέτει την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, ο κ. Κατρούγκαλος, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε «υποσχεθεί στην τρόικα» συνολικά 9.543 απολύσεις από το Δημόσιο και όχι 1.500 όπως ισχυριζόταν ο Κ. Μητσοτάκης.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση συγκρούστηκε με τη δημόσια διοίκηση για να φύγουν στην πραγματικότητα 1.500 άνθρωποι» είπε ο κ. Κατρούγκαλος τονίζοντας ότι ο αριθμός των απολύσεων που είχε ανακοινώσει ο προκάτοχός του, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν ήταν ο πραγματικός. «Εχω μπροστά μου το απόρρητο έγγραφο το οποίο ο κ. Μητσοτάκης είχε δώσει στην Τρόικα, αλλά δεν θέλω να το προσωποποιήσω σε εκείνον. Σύμφωνα με το έγγραφο που έθεσε υπόψη μου η υπηρεσία, με χαρακτηριστικό εμπιστευτικότητας προς την τρόικα, και το οποίο είναι στα αγγλικά, μιλάει για 3.565 πραγματικές απολύσεις και αναφέρει ότι εκκρεμούν λόγω νομικών δικαστικών ενεργειών άλλοι αριθμοί. Έδινε στο τέλος ένα νούμερο συνολικό 9.543 στο οποίο άθροιζε τις πειθαρχικές απολύσεις, όλες τις εκκρεμότητες που υπήρχαν είτε ήταν στο ΑΣΕΠ είτε ήταν στα δικαστήρια και τους 3.500 ανθρώπους που σας είπα. Επομένως, ουσιαστικά δεν παραποιούσε τα στοιχεία, δεν έδινε στοιχεία τα οποία δεν ήταν ακριβή, αλλά δημιουργούσε μια εικόνα ότι 9.500 είναι οι άνθρωποι που έφυγαν από το δημόσιο, ενώ στην πραγματικότητα είχαν φύγει λίγοι».

Παρακαλούμε περιμένετε ...