Αβέβαιη η χρηματοδότηση του Κτηματολογίου

Αβέβαιη φαίνεται να είναι η χρηματοδότηση για τη συνέχιση του έργου του Κτηματολογίου εντός των χρονικών ορίων που έχουν οριστεί. Ταυτόχρονα, σε επανεξέταση πρόκειται να τεθεί ο διαγωνισμός όσον αφορά στο μεγαλύτερο μέρος από τις 28 μελέτες που έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Τα εν λόγω προβλήματα διαπιστωθήκαν ύστερα από συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΠΑΠΕΝ), Παναγιώτη Λαφαζάνη, και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, με τον πρόεδρο της εταιρείας “Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση” (ΕΚΧΑ Α.Ε.), Ηλία Λιακόπουλο, στην οποία μετείχαν και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκφράστηκε η βούληση, εκ μέρους του υπουργείου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Τέλος, συζητήθηκαν διάφορα θέματα για την οργανωτική διάρθρωση του Κτηματολογίου, που έχουν να κάνουν ιδιαίτερα με τη δημιουργία και διασύνδεση μεταξύ τους των Περιφερειακών Γραφείων σε όλη την Ελλάδα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...