Βαρουφάκης: Πάμε για συμφωνία γέφυρα με τους δανειστές

Για νέα σελίδα ως προς τη λογική στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης έκανε λόγο ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου.

"Γυρίζουμε σελίδα ως προς τη λογική της αντιμετώπισης μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης", δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης και συμπλήρωσε ότι το 2010 σε αυτό το κτίριο γεννήθηκε ένα μεγάλο τοξικό λάθος, το οποίο πρέπει να διορθωθεί.

Επίσης ο νέος υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για συμφωνία γέφυρα μεταξύ παλαιού και νέου προγράμματος ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο κ. Βαρουφάκης τάχθηκε υπέρ του λιτού βίου και προανήγγειλε τη μείωση των συμβούλων του υπουργείου ώστε να επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες.

"Είμαστε υπέρ του λιτού βίου, δεν πιστεύουμε ότι ανάπτυξη σημαίνει να έχουμε τόσες πολλές πόρσε καγιέν στους δρόμους της πόλης μας [...] Οι Έλληνες δημιουργούσαν όταν ζούσαν λιτά, όταν ήταν περήφανοι που δεν είχαν πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια και χρέη", ανέφερε χαρακτηριστικά και συπλήρωσε:

"Άλλο όμως λιτός βίος και άλλο πυραμιδική λιτότητα", συνέχισε και πρόσθεσε ότι "ο λιτός βίος σε συνδυασμό με την αποκατάσταση της δικαιοσύνης αρχίζει εδώ".

Εν όψει των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους, δεσμεύθηκε ότι "δεν θα υπάρξει καμία μονομαχία, δεν θα υπάρξουν απειλές, δεν θα υπάρξει θέμα ποιος θα υποχωρήσει πρώτος".