Μίχαλος: Χωρίς επιχειρήσεις δεν υπάρχει και απασχόληση

H μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, ήταν αυτή που συνέβαλε τα μέγιστα, που δέχθηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις και επωμίστηκε το μεγαλύτερο κόστος από την κρίση, είπε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίου (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε απογευματινή εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

“Δυστυχώς, πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο και πολύ περισσότερες μάχονται αυτήν την ώρα, με νύχια και με δόντια, για να επιβιώσουν. Και όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για τους εργαζομένους τους. Γιατί χωρίς επιχειρήσεις δεν υπάρχει και απασχόληση”, τόνισε ο κ. Μίχαλος και συνέχισε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος έχει καταθέσει τις θέσεις και τις απόψεις που πιστεύει ότι θα έδιναν ρεαλιστικές λύσεις στα οξυμένα οικονομικά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας.

“Κάποιες εισακούστηκαν. Κάποιες άλλες όχι, ίσως και γιατί δεν το επέτρεπαν οι αρνητικές συνθήκες που επικρατούσαν. Ωστόσο, εκτιμούμε, ότι πολλές από τις προτάσεις μας, και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν στη φορολογία, τη φοροδιαφυγή, το παρεμπόριο, το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών, την αντιμετώπιση της ανεργίας και πάνω απ’ όλα την προώθηση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, μπορούν να εφαρμοστούν”, σημείωσε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Μίχαλος.