Bloomberg: Διαγράψτε το χρέος της Ελλάδας

Όπως σημειώνει, αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ενιαίο νόμισμα θα έθετε υπό αμφισβήτηση και τα οικονομικά διαπιστευτήρια και άλλων μελών- χωρών της Ευρωζώνης

Να διαγράψει η ΕΕ το ελληνικό χρέος ζητάει το πρακτορείο Bloomberg. Συγκεκριμένα ο αρθρογράφος του Bloomberg, Mark Gilbert τονίζει ότι η απόφαση για διαγραφή είναι μια "τρομακτική' λύση, ωστόσο είναι η καλύτερη εναλλακτική. 

Ειδικότερα ο αρθρογράφος αναφέρει ότι οι ηγέτες της Ε.Ε θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για χαλάρωση των μέτρων λιτότητας αλλιώς το «πολιτικό δράμα» μπορεί να εξελιχθεί σε οικονομική κρίση.

Όπως σημειώνει, αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ενιαίο νόμισμα θα έθετε υπό αμφισβήτηση και τα οικονομικά διαπιστευτήρια και άλλων μελών- χωρών της Ευρωζώνης. 

Με την Ελλάδα να παραμένει σε καθεστώς επιτήρησης, η τρόικα της Ε.Ε.,του ΔΝΤ και της ΕΚΤ θα πρέπει να διαγράψει ένα μεγάλο κομμάτι από το χρέος των 322 δισ. ευρώ της χώρας, καταλήγει ο αρθρογράφος του Bloomberg, Mark Gilbert.

Είναι μια «φοβερή» λύση δεδομένου ότι το κόστος της διαγραφής χρεών θα βαρύνει τους φορολογούμενους της Ευρωζώνης αλλά είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση που υπάρχει στον ορίζοντα.