Πόλεμος για τη “Λευκή Νύχτα”

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς κατά της Περιφέρειας Αττικής

Την έντονη δυσαρέσκειά του κατά της Περιφέρειας Αττικής, εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς. Αφορμή στάθηκε η απόρριψη του αιτήματος για την πραγματοποίηση Λευκής Νύχτας την ερχόμενη Παρασκευή.

Το σχετικό αίτημα απορρίφθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Βορείου Τομέα, Γιώργο Καραμέρο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς Μάρκος Πανέτας διερωτήθηκε πώς είναι δυνατή η διακυβέρνηση με πολιτικές μη ανάπτυξης.

"Χρειάζεται να υπάρχει τζίρος για την αγορά... ο κ. Καραμέρος επηρεάστηκε από τους συντρόφους του εμποροϋπαλλήλους" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

"Θα περίμενα ίδια ευαισθησία για τα διόδια της Βαρυμπόμπης από τον Εμπορικό Σύλλογο απάντησε αντιπεριφερειάρχης Αττικής, ο οποίος υπογράμμισε ότι η τόνωση της αγοράς μπορεί να γίνει με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και ανάσχεση της ανεργίας.

Παράλληλα, εξηγώντας το σκεπτικό της απόρριψης η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι "με δεδομένο ότι φέτος τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά δύο συνεχόμενες Κυριακές (14 κ 21 Δεκ.) και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι το διευρυμένο εορταστικό ωράριο επιβαρύνει ούτως ή άλλως την οικογενειακή και προσωπική ζωή χιλιάδων εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο" ανέφερε σε ανακοίνωσή της η περιφέρεια Αττικής.