Bloomberg: Προσπαθεί να κατευνάσει τους επενδυτές ο Τσίπρας

Για προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να κατευνάσει τους επενδυτές κάνει λόγο σε άρθρο του το πρακτορείο Bloomberg, αναφέροντας παράλληλα ότι, ο Τσίπρας προσπαθεί να πείσει τους επενδυτές ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

"Η στάση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε πιο συνεναιτική από το 2012, όταν θορύβησε την Ευρώπη, λέγοντας ότι θα βγάλει την Ελλάδα από το μνημόνιο", αναφέρει το πρακτορείο, ενώ φιλοξενεί δηλώσεις του Νικόλα Μαρινέλι, διαχειριστή κεφαλαίων της Pentalpha Capital στο Λονδίνο, ο οποίος εξηγεί ότι "αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, ίσως να δούμε μια βραχυπρόθεσμη ανατιμολόγηση των ελληνικών assets, αλλά δεν νομίζω ότι θα πρόκειται για μακροχρόνια αδυναμία". "Όσο συμπαρίσταται η ΕΚΤ όλα θα είναι εντάξει για την Ελλάδα, ανεξάρτητα από το ποιος θα κυβερνά", επισημαίνει ο ίδιος στο Bloomberg.

Το άρθρο καταλήγει, τονίζοντας ότι κεντρικό στοιχείο στο σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να έχει με το μέρος της τόσο τους ψηφοφόρους όσο και τις αγορές είναι η υπόσχεση ότι θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της χώρας προς τους ιδιώτες επενδυτές.