Μ. Ξαφά: Το πρόγραμμα θα παραταθεί για τουλάχιστον έξι μήνες

Την πεποίθηση ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται σε παροχές που οι δανειστές θα αρνηθούν εξέφρασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτικών, η Ελληνίδα, πρώην μέλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Μιράντα Ξαφά. 

Η ίδια τόνισε μεταξύ άλλων ότι το Ταμείο "δεν εμπιστεύεται την Κομισιόν να παρακολουθεί και να επιβάλει όρους στις χώρες που δανείζονται, αφού δεν διαθέτει την ανάλογη εμπειρία, γι' αυτό και η παρουσία του είναι απολύτως απαραίτητη".

Η Μιράντα Ξαφά τόνισε ότι το ΔΝΤ "προσφέρει αξιοπιστία στο πράγμα και παραμένει στην Ελλάδα με την εμμονή των Ευρωπαίων".

Σχολιάζοντας το ζήτημα των διαπραγαματεύσεων το πρώην στέλεχος του Ταμείο είπε: "Όλα αυτά που ζητάει (σ.σ. το ΔΝΤ) η χώρα τα έχει υπογράψει. Όσο δεν κόβουμε δαπάνες τόσο θα παίρνουμε νέα μέτρα".

Η κ. Ξαφά εκτίμησε ότι το πρόγραμμα θα παραταθεί για τουλάχιστον έξι μήνες και αυτό όπως είπε δεν είναι βούληση της κυβέρνησης που σέρνεται λόγω των καθυστερήσεων.

Τόνισε τέλος πως οι δανειστές αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως χώρα και όχι ως κυβέρνηση σημειώνοντας ότι θα διαπραγματευτούν με όποιον κι αν είναι κυβέρνηση.