Μήνυμα από το Βερολίνο: Είμαστε αισιόδοξοι, μην αγχώνεστε!

Μήνυμα αισιοδοξίας στέλνουν Γερμανοί αξιωματούχοι εν μέσω των πυρετωδών διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εκφράζοντας την άποψη πως ο στόχος της 8ης Δεκεμβρίου μπορεί ακόμα να επιτευχθεί.

“Πιστεύουμε ότι θα προλάβουμε. Είμαστε αισιόδοξοι, μην αγχώνεστε”, ανέφερε Γερμανός αξιωματούχος που επικαλείται το Mega. Ο ίδιος αξιωματούχος υποστήριξε πως υπάρχουν ξεκάθαρες συμφωνίες, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η ελληνική πλευρά δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από το Βερολίνο για να δεχθεί τους όρους της τρόικας και να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η διαπραγμάτευση, όμως παρασκηνιακά Γερμανοί αξιωματούχοι διαρρέουν ένα κλίμα αισιοδοξίας για συμφωνία.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες για ενδεχόμενη επιστροφή της τρόικας την Τετάρτη, αν οι προτάσεις που έχουν σταλεί στους εκπροσώπους των δανειστών γίνουν δεκτές. Σε αυτήν την περίπτωση, η έλευση της τρόικας αναμένεται να σηματοδοτήσει και την επίτευξη μίας συμφωνίας, πιθανόν και πριν το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.