Η κυβέρνηση βάζει στις βαλίτσες της 1 δισ. ευρώ και πάει στο Παρίσι

Με υπόσχεση πρόσθετων μέτρων 1 δισ. ευρώ μεταβαίνει στο Παρίσι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα για να ολοκληρώσει εξ αποστάσεως την πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η συνάντηση αποφασίσθηκε αργά το βράδυ Κυριακής και στόχος της είναι να επιτευχθεί η επιτάχυνση της αξιολόγησης και να εξετασθεί το πλαίσιο της επόμενης μέρας.

Το νέο "ραντεβού" των Παρισίων θα απασχολήσει στις 18:00 το απόγευμα τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγ. Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρά τα σενάρια για νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό από την πλευρά του κυβερνητικού επιτελείου σημειώνεται πως για το 2015 και 2016 επιδιώκονται εξοικονομήσεις δαπανών από τις επιχορηγήσεις προς ΟΤΑ και ΑΕΙ.

"Πάμε να κλείσουμε την αξιολόγηση. Πάμε να συμφωνήσουμε την επόμενη ημέρα. Δεν υπάρχει σενάριο παράτασης του προγράμματος", δήλωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Στη συνάντηση θα μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Μανώλης Μαματζάκης, αλλά και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί, στις 6 το απόγευμα, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.