Τελεσίγραφο 48 ωρών από την Κομισιόν για το δημοσιονομικό κενό

Περιθώριο 48 ωρών, μέχρι την Τετάρτη, ώστε να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που θα καταστήσουν εφικτή την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, δίνει η Κομισιόν, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ακόμη ότι διεξάγονται συστηματικές συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών και ότι εκτίμηση είναι πως το βασικό θέμα είναι το δημοσιονομικό κενό, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και η ψαλίδα να κλείσει με διαχειρίσιμο τρόπο.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς, επιβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με την τρόικα συνεχίζονται και ότι αφορούν την περάτωση της τρέχουσας αξιολόγησης, ούτως ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη μεταμνημόνιο εποχή, στις οποίες κεντρικό σημείο είναι και το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπενθύμισε στη συνέχεια τα όσα δήλωσε στις 6 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, ότι δηλαδή η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης αποτελεί βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή.