Βρούτσης: Καμία σύνδεση της περίθαλψης με τον αριθμό των ενσήμων

Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, το ενδεχόμενο να υπάρξει σύνδεση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με τον αριθμό των ενσήμων των ασφαλισμένων, επιχειρώντας να κλείσει ένα θέμα που άνοιξε την Τρίτη με δηλώσεις του ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Σπυρόπουλου, ο υπουργός Εργασίας, σε παρέμβασή του στο Mega, υποστήριξε ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις του διοικητή του ΙΚΑ και όχι για κυβερνητικό σχεδιασμό.

“Για την κυβέρνηση δεν τίθεται, ούτε υπάρχει, ούτε συζητείται σε κανένα επίπεδο τέτοιο ζήτημα”, ξεκαθάρισε ο κ. Βρούτσης, ενώ μαζί του συμφώνησε και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δ. Κοντός, που τόνισε πως στην ατζέντα του Οργανισμού “υπάρχει μόνο η ασφαλιστική ικανότητα την οποία προσδιορίζουν τα ταμεία”.

Ο διοικητής του ΙΚΑ έκανε τη δήλωση-”βόμβα” μιλώντας σε συνέδριο για την κοινωνική ασφάλιση. “Είναι το ίδιο να έχει κάποιος 0 ένσημο, 50 ένσημα και 100 ένσημα;”, διερωτήθηκε ο κ. Σπυρόπουλος, αναφερόμενος στα δικαιώματα για παροχές υγείας. Προφανώς, εξήγησε ο ίδιος, θα πρέπει να υπάρχει ένα κατώτατο δίχτυ ασφάλισης για όλους, αλλά “δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε εξισωτικά για όσους έχουν περισσότερα ένσημα”.