Η 2η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Βαλκανικών Επιμελητηρίων

Πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, στην Αθήνα η 2η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Βαλκανικών Επιμελητηρίων, υπό την προεδρία του κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν, επίσης, πρόεδροι και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της Αλβανίας, της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας, της Κύπρου, της Τουρκίας, της FYROM, του Μαυροβουνίου, της Ρουμανίας και της Σερβίας,

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης, την οποία χαιρέτισαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Αναπληρωτής πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων της Τουρκίας και Αναπληρωτής Πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων κ. Rifat Hisarchiklioglu, ήταν το σύστημα που επικρατεί σε όλα τα Επιμελητήρια των Βαλκανίων και όχι μόνο, όσον αφορά την υποχρεωτική ή εθελοντική εγγραφή των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια.

Στη Γενική Συνέλευση συζητήθηκε επίσης η διευκόλυνση του εμπορίου, ενώ δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές για την ενίσχυση της διακίνησης των εμπορευμάτων κατά μήκος των Διαδρομών VIII και X.
|
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου της Βουλγαρίας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της Διεθνούς Εμπορικής Διαιτησίας.

Ακολούθως, ο εκπρόσωπος του προγράμματος CEFTA-DIHK, από την Ένωση των Γερμανικών Επιμελητηρίων κ. Eduard Schwartz, έκανε παρουσίαση όλων των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν έως τώρα στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος σε όλες τις χώρες, αλλά και αυτών που θα πραγματοποιηθούν από εδώ και πέρα.