Έτινγκερ: “Αναπόφευκτη η νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους”

Αναπόφευκτη θεωρεί μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο Γερμανός Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ.

H γερμανική εφημερίδα Bild επικαλείται δηλώσεις του ιδίου ανάμεσα σε κλειστό κύκλο στελεχών του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD.

Σύμφωνα με τη Bild, ο κ. Έτινγκερ έκανε λόγο για αναπόφευκτο "κούρεμα" του χρέους με τη συμμετοχή των δημοσίων πιστωτών. Το σχετικό δημοσίευμα διερωτάται στον τίτλο του: "17,5 δισεκατομμύρια χαμένα;".

Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο ίδιος ο Επίτροπος Ενέργειας επιβεβαίωσε την πληροφορία σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την εφημερίδα, λέγοντας ότι "στο τέλος της ημέρας, δεν θα αποφύγουμε ένα κούρεμα χρέους για την Ελλάδα".

Στο δημοσίευμα ξεκαθαρίζεται ότι οι δηλώσεις Έτινγκερ δεν συνάδουν "με την έως τώρα επίμονη στάση της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον μιας νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους", η οποία, όπως υποστηρίζεται στο δημοσίευμα, υπολογίζεται ότι θα κόστίσει στο Γερμανό φορολογούμενο 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πάντως, ο Γερμανός Επίτροπος είχε δηλώσει και σε πρόσφατη συνέντευξη του στο οικονομικό περιοδικό "Wirtschaftswoche" ότι ένα νέο "κούρεμα" θα έπληττε την αξιοπιστία της Ευρωζώνης.