Bloomberg: Κατέρρευσε το σχέδιο Σαμαρά για έξοδο από το μνημόνιο

Κατά της πρότασης εξόδου της Ελλάδος από το Μνημόνιο τάσσονται οι οικονομικοί αναλυτές σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, κάτι που δείχνει ότι την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης δεν φαίνεται να τη συμμερίζονται οι αγορές.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση το 85% που συμμετείχε τάχθηκε κατά της εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα στήριξης γιατί όπως εκτιμούν κάτι τέτοιο δεν έχει λογική. Μάλιστα το δημοσίευμα τονίζει ότι το σχέδιο Σαμαρά για έξοδο από το μνημόνιο κατέρρευσε.

Μπορεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας να έχει βελτιωθεί σημαντικά αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η χώρα μας μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς το ΔΝΤ, εκτιμούν οι αναλυτές.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο η χώρα μας να χρειαστεί και τρίτο πρόγραμμα στήριξης το 73% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί τρίτο πρόγραμμα στήριξης έναντι 40% κατά την προηγούμενη δημοσκόπηση του Ιουλίου. Ωστόσο οι μισοί από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η Ελλάδα αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησής της από τις αγορές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αντίδραση της αγοράς τους δικαιώνει, καθώς η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου πέρασε χθες το 9%.

Όπως δήλωσε, ο James Nixon της Oxford Economics, "αυτό που είναι σημαντικό από οικονομικής άποψης είναι να διατηρηθεί η δέσμευση της Ελλάδας σε ένα πρόγραμμα ισχυρών μεταρρυθμίσεων".