Κ. Λαγκάρντ: Τίποτα δεν τελείωσε με την Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα με την Ελλάδα έκανε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάντα, από τη Μανίλα, τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό στο eurogroup να υπάρξει  συμφωνία που θα θέσει πάλι σε βιώσιμη τροχιά την οικονομία της χώρας.

"Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα (it ain't over till the fat lady sings)", δήλωσε η κ. Λαγκαρντ,  και τόνισε ότι: "Είναι θέμα σκληρής δουλειάς, να διασφαλίσουμε ότι θα επικεντρωθούμε στον ίδιο σκοπό δηλαδή η συγκεκριμένη χώρα, η Ελλάδα, να μπορέσει να λειτουργήσει σε βιώσιμη βάση, να μπορέσει να ανακάμψει, να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της, να μπορέσει να έχει πάλι πρόσβαση στις αγορές το γρηγορότερο".

Στο μεταξύ χθες κατηγορηματική διαβεβαίωση πως το ΔΝΤ δεν θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα και ότι Ταμείο και Ευρωζώνη δεν βρίσκονται σε αδιέξοδο, παρέσχε  ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Μπίλ Μάρεϊ.

Ο Μάρεϊ απαντώντας στο εάν οι διαπραγματεύσεις Ευρωζώνης και ΔΝΤ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, αναφέρθηκε στο ότι η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ επισπεύδει τις επισκέψεις της στην Ασία για να συμμετάσχει στο Eurogroup της Τρίτης, γεγονός  που χαρακτήρισε ως την πιο απτή απόδειξη ότι οι διαπραγματεύσεις δεν βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Σε ερώτηση για το εάν το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις σε περίπτωση μη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης, σημείωσε πως το ΔΝΤ διεξάγει ενεργές διαπραγματεύσεις και ότι το ταμείο είναι πλήρως δεσμευμένο στο ελληνικό πρόγραμμα. Επανέλαβε δε πως το ΔΝΤ θέλει μια πραγματική λύση και όχι μια σύντομη διευθέτηση για το ελληνικό χρέος και υπογράμμισε πως αυτό συνίσταται σε χρέος 120% του ΑΕΠ το 2020.