Ο… μυστικός δείπνος Σαμαρά-Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος

Γεύμα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κάτω από άκρα μυστικότητα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Αν και η συνάντηση ήταν άτυπη, ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον κ. Στουρνάρα για τα “κόκκινα” δάνεια, λίγες ώρες μετά τη σοβαρή εμπλοκή που προέκυψε για το θέμα αυτό με την τρόικα, ενώ ζήτησε ενημέρωση για την κατάσταση των τραπεζών, τόσο σε σχέση με τις επιπτώσεις της ρύθμισης, αλλά και εν όψει των αποτελεσμάτων των stress tests, που αναμένεται να ανακοινωθούν στις 26 Οκτωβρίου

Ο πρωθυπουργός ζήτησε ακόμα να ενημερωθεί για το αν οι τράπεζες θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί τα όποια κεφάλαια περισσέψουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, να αξιοποιηθούν για τη μείωση του χρέους.

Πάντως, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Γιάννης Στουρνάρας κλήθηκε λίγο μετά το γεύμα με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη σύσκεψη προετοιμασίας για τη σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον, καθώς φαίνεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει πλέον ενεργό ρόλο στη διαπραγμάτευση για το χρέος.