Ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα η έκτακτη σύσκεψη για τα κόκκινα δάνεια

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ τις Τρίτης έληξε η δίωρη, έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας και στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, στο υπουργείο Οικονομικών, με θέμα το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών ιδιωτών και επιχειρήσεων προς Δημόσιο και Ταμεία. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μια ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης να ρυθμίσει το ζήτημα των κόκκινων δανείων ενώ κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης εκτίμησε ότι ,«περπατήσαμε αρκετά, αλλά δεν θα έρθει άμεσα η ρύθμιση». 

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το ίδιο στέλεχος έκανε σαφές ότι θα είναι χωριστές οι ρυθμίσεις που θα καταθέσουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία ως προς τον αριθμό των δόσεων, και διαφορετική η ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης για τα δάνεια.

Ακόμη, είπε ότι είναι πιθανό να τεθεί όριο, το οποίο θα θέτει εκτός της ρύθμισης περίπου 1.000 επιχειρήσεις μεγαλοοφειλέτες.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας αναχωρούν αύριο το πρωί από την Ελλάδα και αναμένεται να επιστρέψουν μετά την ανακοίνωση των stress test των τραπεζών στις 26 Οκτωβρίου.