Alpha Bank: Προηγείται των εξελίξεων η Ελλάδα

Ιδιαίτερα θετικό είναι το τελευταίο οικονομικό δελτίο της Alpha Bank για την ελληνική οικονομία, καθώς οι αναλυτές διαπιστώνουν για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό ότι η Ελλάδα τήρησε τα συμφωνηθέντα από το μνημόνιο για το 2012, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτό συνέβη παρά τη βαθιά ύφεση και την καθυστέρηση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης.

“Η ελληνική πλευρά προηγείται των εξελίξεων, καθώς περιμένει το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους για εκταμίευση των δόσεων, έχοντας ήδη φέρει σε πέρας τις δικές της υποχρεώσεις”, αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας, διευκρινίζοντας ωστόσο πως το έλλειμμα αξιοπιστίας δεν διορθώνεται από την μία μέρα στην άλλη.

“Χρειάζεται επίπονη και επίμονη προσπάθεια (κυρίως μέσα από την υλοποίηση των μέτρων των 13,5 δισ.ευρώ) ώστε να καταδειχθεί με αδιαμφισβήτητο τρόπο η αλλαγή πορείας της οικονομικής πολιτικής, και της χώρας γενικότερα. Ωστόσο, η αξιοπιστία της ελληνικής πλευράς έχει αρχίσει να βελτιώνεται αισθητά”, εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank.