Αντιστέκονται σε απολύσεις συναδέλφων τους οι εφοριακοί

Κατηγορηματικά αντίθετοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι στις φορολογικές υπηρεσίες σε απολύσεις συναδέλφων τους, με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, στο οποίο προαναγγέλλουν δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις αν τεθεί θέμα απομάκρυνσης υπαλλήλων.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ:

“ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η Ομοσπονδία Εφοριακών έχει επανειλημμένα αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορολογικές υπηρεσίες (εφορίες, ΣΔΟΕ, κλπ) από τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Πρόσφατα σε Δελτίο Τύπου (28.8.2012) αλλά και με επιστολή μας σε κάθε βουλευτή (3.7.2012) τεκμηριώσαμε για μια φορά ακόμη την ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥ. (τα Δελτία Τύπου στο www.poedoy.gr). Τα σενάρια που κυκλοφορούν τις ημέρες αυτές, αλλά και η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου 2013 – 2016, προετοιμάζουν το έδαφος για νέες απολύσεις ,που καλύπτονται πίσω από διάφορες προφάσεις.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Όσοι σχεδιάζουν απολύσεις, θα βρεθούν αντιμέτωποι με δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ. Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι, στη διάλυση των φορολογικών υπηρεσιών. Σε αυτούς που προσχηματικά κρύβουν τις απολύσεις πίσω από φαινόμενα διαφθοράς, ξεκαθαρίζουμε ότι εμείς ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ. Άλλο όμως η εφαρμογή του (ήδη αυστηρού για τους εφοριακούς) θεσμικού πλαισίου ποινών και άλλο η υποκριτική επίκληση της διαφθοράς, για να καλύψει απολύσεις που δεν σχετίζονται με αυτή”.