ΔΕΗ: 30.000 διακοπές ρεύματος κάθε μήνα λόγω χρεών

Περίπου 30.000 διακοπές ρεύματος πραγματοποιούνται πανελλαδικά κάθε μήνα λόγω απλήρωτων λογαριασμών, όπως παραδέχεται ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός.

Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου σχετικά με την αυστηρότητα με την οποία η ΔΕΗ διακόπτει την παροχή ρεύματος στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, ο κ. Ζερβός απάντησε: “Στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας στην οποία εντάσσεται και το Θριάσιο Πεδίο, οι διακοπές που πραγματοποιούνται στο σύνολο των οικιακών και εμπορικών πελατών δεν ξεπερνούν μηνιαίως τις 280 περιπτώσεις, όταν πανελλαδικά πραγματοποιούνται ανά μήνα περί τις 30.000 διακοπές ρεύματος λόγω χρέους”.

Ο κ. Ζερβός επισημαίνει, ωστόσο, ότι παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών της ΔΕΗ είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και τα όποια προβλήματα αφορούν πελάτες που ζητούν κατ'επανάληψη μακροχρόνιους διακανονισμούς, τους οποίους δεν τηρούν.

Στον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ απάντησε και ο υφυπουργός περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου, που σημείωσε πως “η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εκπόνησης νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, στον οποίο περιλαμβάνονται προτάσεις για ευνοϊκή αντιμετώπιση των ευάλωτων καταναλωτών όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 52 του Ν. 4001/2011”. Πρόκειται για μία διάταξη που αφορά οικονομικά ασθενείς πελάτες, πελάτες που έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας τους, με σοβαρά προβλήματα υγείας και άλλες ευάλωτες κατηγορίες.

Ο υφυπουργός μάλιστα ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα έχει ολοκληρωθεί η τελική επεξεργασία των προτάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ώστε να εγκριθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και να εκδοθεί ο νέος Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας.