Νταλάρα: Η Ελλάδα χρειάζεται λιγότερη λιτότητα

Υπέρ του κουρέματος των ομολόγων που κατέχει ο επίσημος τομέας τάχθηκε ο γενικός διευθυντής του IIF Τσαρλς Νταλάρα σε ομιλία του στην Αθήνα, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται λιγότερη λιτότητα για να περάσει στην ανάπτυξη.

Ο κ. Νταλάρα επεσήμανε ότι η θέση του ΔΝΤ για κούρεμα είναι σωστή, ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να μειωθούν και τα επιτόκια με τα οποία δανείζεται η χώρα από τους Ευρωπαίους.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών σημείωσε ότι οι Ελληνες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες και παρά την "κούραση" δείχνουν μεγάλη αντοχή και προσπαθούν να ανοικοδομήσουν τη χώρα τους.

Αναφορόμενος στις κυβερνήσεις που εφάρμοσαν τα Μνημόνια είπε πως Παπανδρέου και Παπαδήμος, αν και με δυο πρωθυπουργοί με διαφορετικές πολιτικές έκαναν προσπάθειες να βάλουν τη χώρα σε τροχιά, αλλάη κυβέρνηση Σαμαρά υπερέβη τις προσδοκίες πολλών με τις κινήσεις που έκανε για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Σημείωσε ότι η επιμήκυνση που δόθηκε είναι σημαντική, αλλά το γεγονός ότι το πακέτο μέτρων είναι εμπροσθοβαρές σημαίνει ότι θα έχει μικρό όφελος για την Ελλάδα. Υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει ποιο σταδιακή προσαρμογή.

Ο κ. Νταλάρα θα συναντηθεί στις 16:00 στο Υπουργείο Οικονομικών με τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα.