Συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας για τα κόκκινα δάνεια

Σε συμφωνία επί της αρχής με την τρόικα για το κρίσιμο θέμα των κόκκινων δανείων φέρεται να έχει έρθει το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως δήλωσε στο "Βήμα 99,5", ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το υπουργείο έχει έτοιμη τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια και θα μπορούσε να τα καταθέσει "ακόμη "και αύριο το πρωί". Κάτι τέτοιο όμως δεν γίνεται, σύμφωνα με τον υπουργό επειδή το ζήτημα είναι πολύπλοκο και είναι απαραίτητο ένα στάδιο συνεννόησης με την τρόικα. Ο υπουργός Ανάπτυξης προσδιόρισε μάλιστα το χρόνο κατάθεσης του επίμαχου νομοσχεδίου στις αρχές Οκτωβρίου.

"Μετά από  συνεννοήσεις με την τρόικα θα το καταθέσουμε στη Βουλή και αυτό, εάν θέλετε να κάνω μια υπόθεση εργασίας, μετά την επίσκεψη στο τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου. Σε αυτή την επίσκεψη της τρόικας θα έχουμε λύσει τις τεχνικές λεπτομέρειες" είπε ο κ. Δένδιας προσθέτοντας πως επί της αρχής υπάρχει συμφωνία με ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια ως βοήθεια προς τον κάθε επιχειρηματία που "πληγώθηκε από την κρίση χωρίς να φταίει". Και τίθεται σε εφαρμογή μόνο και μόνο για να "δημιουργήσει  πλούτο και για τον εαυτό του και για την οικογένειά του, αλλά και για την κοινωνία".