Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το θέμα του λαθρεμπορίου καυσίμων

Ερώτηση στην Κομισιόν αναφορικά με το λαθρεμπόριο καυσίμων στη χώρα μας κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης μνημονεύει τις πρόσφατες καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων για τη μη λειτουργία του συστήματος ελέγχου εισροών-εκροών καυσίμων, κάτι που έχει οδηγήσει σε απώλεια δημοσίων εσόδων της τάξης του 1 δις ευρώ το χρόνο.

Για το λόγο αυτό ζητεί από την Κομισιόν να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους «δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, στο σύνολο της αγοράς καυσίμων (εισαγωγείς, διυλιστήρια, ναυτιλιακό πετρέλαιο, πρατήρια κτλ), το σύστημα ελέγχου εισροών-εκροών», καθώς επίσης, ποιο είναι το «ακριβές χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του».

Επίσης ο έλληνας ευρωβουλευτής ζητά από την Κομισιόν να αξιολογήσει, οικονομικά και κοινωνικά, το μέτρο της εξίσωσης του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, το οποίο, όχι μόνο δεν απέφερε έσοδα στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου, αφού η κατανάλωση μειώθηκε δραματικά, αλλά οδήγησε μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού στην ενεργειακή φτώχεια και την απόγνωση.