“Κουτσουρεμένο” το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2015

Μειωμένο κατά 400 εκατ. ευρώ θα είναι το 2015 το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς οι δαπάνες του προγράμματος θα υποχωρήσουν από τα 6,8 δισ. ευρώ στα 6,4 δισ. ευρώ.

Εγκύκλιος του υπουργού Ανάπτυξης κ. Ν. Δένδια για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων του 2015 καθώς και τον προγραμματισμό δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015 - 2018 προβλέπει πως οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα μειωθούν από τα 6,8 δισ. ευρώ εφέτος, στα 6,4 δισ. ευρώ το 2015, για να αυξηθούν στα 6,7 δισ. ευρώ το 2016, το 2017 και το 2018 σε ετήσια βάση.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι οι φορείς χρηματοδότησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων καλούνται να εντείνουν τις προσπάθειες τους για στοχευμένο προγραμματισμό των επιμέρους προγραμμάτων τους, αποστέλλοντας τα σχετικά στοιχεία στο υπουργείο Ανάπτυξης έως τις 18 Αυγούστου.

Βάσει της εγκυκλίου η κατάρτιση και εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ακολουθεί τη συνολική μεταρρυθμιστική προσπάθεια για βελτίωση της δημοσιονομικής διαχείρισης και εκσυγχρονισμό του δημοσιονομικού πλαισίου εν γένει, εστιάζοντας στην εντατικοποίηση του προγραμματισμού, στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση της επενδυτικής πολιτικής που χρηματοδοτείται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων.