Γ. Στουρνάρας: Στο Eurogroup περιμένουμε μια πολιτική δήλωση

Αισιόδοξος για την εκταμίευση της δόσης εμφανίστηκε ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας μετά από συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο υπουργός οικονομικών ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και απαντώντας στην ερώτηση τι περιμένει η Ελλάδα τη Δευτέρα είπε: “Περιμένουμε μια πολιτική δήλωση”.

Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι “η Ελλάδα κάνει όσα πρέπει και το ίδιο θα κάνει και η Ευρώπη. Η δόση θα εκταμιευθεί. Υπάρχει ζήτημα με τη βιωσιμότητα του χρέους καθώς υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των πιστωτών”.

Από το πρωί είναι σε εξέλιξη μπαράζ συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά να οργανώνει την άμυνα της Ελλάδας απέναντι στις καθυστερήσεις που προβάλουν οι Ευρωπαίοι και δημιουργούν σοβαρό πολιτικό ζήτημα στην κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά εκτιμά πως το πρόβλημα με την εκταμίευση της δόσης εντοπίζεται στη Γερμανία, ενώ στην Κομισιόν το κλίμα είναι πιο θετικό. Ωστόσο παρακολουθούν τις εξελίξεις με αγωνία, αφού είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιστρέψει με “άδεια χέρια” τη Δευτέρα από τη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών, αλλά θα πρέπει να εξασφαλίσει ορισμένες δεσμεύσεις.

Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να “πάρει” πάνω του το παιχνίδι της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους και να ζητήσει να υλοποιήσουν όλο το πακέτο των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει για την εκταμίευση της δόσης και τη στήριξη της χώρας.

Εμφανίζεται να είναι ενοχλημένος από τις καθυστερήσεις των Βρυξελλών και θεωρεί ότι πλέον ο κ. Σόιμπλε κινείται σε διαφορετικό μήκος κύματος παίζοντας σκληρό παιχνίδι σε βάρος της χώρας.