Γ.Γ. Εσόδων: H short list των υποψηφίων για τη θέση του Θεοχάρη

Ένα κομματικό, ένα υπηρεσιακό και ένα στέλεχος από τον ιδιωτικό τομέα περιλαμβάνει η short list των υποψηφίων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Το στέλεχος που προέρχεται από την αγορά είναι η κ. Κατερίνα Σαββαΐδου, Tax Senior Manager στην PricewaterhouseCoopers. Η κ. Σαββαΐδου είναι δικηγόρος Αθηνών, λέκτορας στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καθηγήτρια φορολογικού και δημοσιονομικού δικαίου στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Ο υπηρεσιακός υποψήφιος είναι ο προϊστάμενος του τμήματος εσόδων, της διεύθυνσης προϋπολογισμού γενικής κυβέρνησης, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κ. Στυλιανός Πέτσας. Ο κ. Πέτσας έχει μακρά εμπειρία στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και καλή γνώση του μηχανισμού εσόδων. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων, οικονομικός σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, αλλά και εκπρόσωπος της χώρας σε ειδικές επιτροπές της Κομισιόν.

Ο "κομματικός" υποψήφιος είναι ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Κοκκόρης. Ο "γαλάζιος" Κοκκόρης έχει εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα ως λογιστής - φοροτεχνικός και οικονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και μέλος του ΣΟΛ και στο δημόσιο τομέα ως εφοριακός-ελεγκτής επιχειρήσεων και επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών.