Την ομάδα Στουρνάρα διατηρεί – προς το παρόν – ο Χαρδούβελης

Το βασικό κορμό των συνεργατών του Γιάννη Στουρνάρα διατηρεί - προς το παρόν - ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, καθώς θεωρεί την ομάδα Στουρνάρα επιτυχημένη και δεν θέλει σε πρώτη φάση να διαταράξει τις ισορροπίες.

Σημαντική αλλαγή επέρχεται στο γραφείο του νέου υπουργού Οικονομικών, το οποίο αναλαμβάνει η  Ευτυχία Μιχαηλίδου, στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο Άκης Σκέρτσος, ο απερχόμενος διευθυντής του γραφείου του κ. Στουρνάρα αποχωρεί, και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα συνδράμει από κάποιο κυβερνητικό πόστο, αλλά οδεύει προς το ΣΕΒ.

Η κυρία Μιχαηλίδου είχε στενή συνεργασία με τον Γκίκα Χαρδούβελη το 2012, κατά την πρωθυπουργία του Λουκά Παπαδήμου, καθώς ήταν αποσπασμένη στο οικονομικό γραφείο του τότε Πρωθυπουργού, στο διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου 2012..

Η ιδία έχει εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα από το πρώτο μνημόνιο, ασχολούμενη με τις τράπεζες. Έχει υπάρξει ειδικός σύμβουλος των Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευαγ. Βενιζέλου, Λ. Παπαδήμου και Γ. Στουρνάρα. Μάλιστα, μέχρι πρόσφατα, ήταν μέλος και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου  Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, από το οποίο ωστόσο παραιτήθηκε.

Σχεδόν αμετάβλητη παραμείνει η ομάδα νομικών συμβούλων του υπουργού, με επικεφαλής τη Γεωργία Μπέη, αλλά και το επικοινωνιακό επιτελείο, του οποίου θα εξακολουθεί να είναι επικεφαλής ο  Δημήτρης Κανέλλης, μέχρι να οδεύσει προς την Τράπεζα της Ελλάδος.