Ενεργοποιήθηκε το Κεντρικό Συμβούλιο Κοινωφελών Περιουσιών

Στη σύσταση του Κεντρικού Συμβουλίου Κοινωφελών Περιουσιών του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε χθες με απόφασή του ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.

Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Κοινωφελών Περιουσιών τοποθετήθηκε ο κ. Αλέξανδρος Ροϊλός, νομικός σύμβουλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Το νεοσύστατο Κεντρικό Συμβούλιο Κοινωφελών Περιουσιών έχει πολύ σοβαρές αρμοδιότητες καθώς θα γνωμοδοτεί για την αποδοχή ή αποποίηση περιουσιών προς το Δημόσιο αξίας μεγαλύτερης των 100.000 ευρώ και για την εκποίηση ή αξιοποίηση ακινήτων αξίας μεγαλύτερης των 500.000 ευρώ.

Ακόμη, το Συμβούλιο θα αποφαίνεται για κάθε θέμα για το οποίο του παρέχεται σχετική αρμοδιότητα, αλλά και για την επίλυση θεμάτων γενικότερης σημασίας τα οποία παραπέμπονται σε αυτό από τα Συμβούλια Κοινωφελών Περιουσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον Ν. 4182/2013 σε κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση συνιστάται Συμβούλιο Κοινωφελών Περιουσιών Αποκεντρωμένης Διοίκησης το οποίο αποτελείται από ένα μέλος του κυρίου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρο, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κοινωφελών Περιουσιών της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έναν Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ένα εν ενεργεία μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με εμπειρία σε θέματα επενδύσεων και πιστοποίηση αναλυτή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ένα εν ενεργεία μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, πιστοποιημένο, εκτιμητή ακινήτων, με ειδικότητα πολιτικού μηχανικού ή μηχανολόγου μηχανικού ή αρχιτέκτονα.