Μετά το πρωτογενές πλεόνασμα… στροφή στην ανάπτυξη

Συνάντηση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν σήμερα οι υπουργοί Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, και Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με θέμα τις ενέργειες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Κατά τη συνάντηση καταγράφηκε συμφωνία για το σχεδιασμό αναφορικά με την ανάπτυξη, τον οποίο θα καταθέσει στο Euro Working Group ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνος Τσακλόγλου, ο οποίος και ηγήθηκε της εκπόνησης του σχετικού σχεδίου.

Σκοπός είναι να παρουσιαστεί ένα άρτιο εθνικό σχέδιο που θα πείσει τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να στηρίξουν χρηματοδοτικά την υλοποίησή του.

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη αναμένεται η Eurostat να επιβεβαιώσει και επίσημα την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος, γύρω στα 3,4 δισ. ευρώ, και την επόμενη μέρα αναμένεται να συνεδριάσει το Euroworking Group για να εγκρίνει την εκταμίευση των 6,3 δισ ευρώ που αποτελούν το πρώτο μέρος της δόσης των 8,3 δισ ευρώ.

Στη συνέχεια, στο Eurogroup της 5ης Μαΐου, ο υπουργός Οικονομικών, Στουρνάρας, θα καλέσει τους υπουργούς οικονομικών της ΕΕ να αναλάβουν τις δεσμεύσεις τους για τα περαιτέρω μέτρα διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε ακόμα: Eurostat: Κλειδώνει 3,4 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα