Μασουράκης: Μεγάλη κατάκτηση η έξοδος στις αγορές

“Μεγάλη κατάκτηση για την οικονομική πολιτική” χαρακτηρίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την επικείμενη έξοδο στις διεθνείς αγορές για μεσοπρόθεσμο δανεισμό ο ανώτερος διευθυντής Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank, Μιχάλης Μασουράκης.

“Έπειτα από 4 χρόνια σκληρής προσαρμογής, φαίνεται ότι έχουμε φθάσει στο σημείο όπου οι επενδυτές εμπιστεύονται την πορεία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, εμπιστεύονται ότι η πορεία αυτή προσαρμογής θα συνεχιστεί και ότι η οικονομία θα ανακάμψει, με την ανάκαμψη να είναι βιώσιμη”, σημειώνει ο κ. Μασουράκης, δίνοντας εύσημα στα οικονομικά επιτελεία που συνέβαλαν να φτάσει η χώρα στο επίπεδο αυτό.

Ο κ. Μασουράκης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι το βήμα της εξόδου στις αγορές αποτελεί “ένα ακόμη λιθαράκι σε μια πορεία αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, η οποία θα φέρει μεγαλύτερες επενδύσεις, εισροή κεφαλαίων στην χώρα, επιστροφή καταθέσεων και ομαλοποίηση”.

Η ανάκαμψη έχει αρχίσει και εμφανίζεται, λέει, “αλλά δε σημαίνει ότι επειδή δανειστήκαμε, που είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, έχει έρθει η ανάκαμψη”, αναφέρει ο κ. Μασουράκης και προσθέτει: “Η κυβέρνηση προσπαθεί να χτίσει την καλούμενη "καμπύλη επιτοκίων". Να υπάρχουν τιμές αναφοράς για 3, 5, 7 έτη, που μεταξύ άλλων θα συμβάλει και στη διαδικασία δανεισμού των επιχειρήσεων από το εξωτερικό”.